ALAZANI VALLEY - polosladké bílé víno

Vyprodáno

Vinařská oblast: KAKHETI

Odrůdové složení: Rkatsiteli 90%. Mtsvane 10 %

Zdroj hroznů: 50 % Vinice Kondoli 50 %. Ze severovýchodní Kakheti

Vinná réva: 8-12 tun/hektar

Druh vína: Polosladká bílá

Analýza vína (orientační): Alc. 12 % obj.; Res. Cukr: 30-45 g/l; T/A: 6-7 g/l.

Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Hrozny jemně odstopkované jsou ochlazeny na t 4-6°C a následně šetrně lisovány v pneumatickém lisu. Později začne usazená a čirá šťáva pomalu kvasit při přesně řízené teplotě (15-18°C) v nerezových tancích. Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína. Víno je obvykle lahvováno několik měsíců po vinobraní.

Poznámky k degustaci: Barva světlá zelenožlutá. Má zajímavý buket pražených ořechů a zralých jablek s nádechem kdoule a melounu. Chuť je svěží s jemnou kyselinkou a jemně nasládlá.

Párování potravin: Skvěle se hodí k dezertům, nebo pálivým asijským jídlům. Podávejte při teplotě 10-12 °C. 

170,00 Kč