Vinařská oblast: KACHETIE
Odrůdové složení: Alexandrouli 100%
Zdroj hroznů: 100% vinice Kondoli
Výtěžek: až 10 tun na hektar
Druh vína: polosladká červená
Analýza vína (orientační): Alc. 11,5 % Res. Cukr 30-45 g/l; Kyselost 5,5-6,5 g/l
Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně na vrcholu zralosti. Po pečlivém odstopkování a rozdrcení hroznů začíná fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (23-28°C), za použití technologií "delestage" (proléváním)
a "remontage" (přečerpáváním)
pro zvýšení extrakce aromatických a barvících látek ze slupek hroznů. Po 5-7 dnech macerace, kdy je dosaženo požadované hladiny zbytkového cukru, je proces fermentace zastaven ochlazením a filtrací vína, čímž se zachová jeho přirozená sladkost a svěžest. Před lahvováním víno zraje v tancích při teplotách blízkých nule.
Poznámky k degustaci: Barva světle rubínová. Intenzivní aroma malin a jahod doprovází lehký dotek bílého pepře. Chuť je svěží a elegantní, tóny granátového jablka a pepře se objímají v dlouhé, sladkokyselé dochuti.
Párování potravin: Perfektní se hodí k dezertům, dortům, ale i sýrům. Podávejte při teplotě 12-16 °C.