ALEXANDROULI - polosladké červené víno

AOC víno

Vinařská oblast: KACHETIE

Odrůdové složení: Alexandrouli 100%

Zdroj hroznů: 100% vinice Kondoli

Výtěžek: až 10 tun na hektar

Druh vína: polosladká červená

Analýza vína (orientační): Alc. 11,5 % Res. Cukr 30-45 g/l; Kyselost 5,5-6,5 g/l

Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně na vrcholu zralosti. Po pečlivém odstopkování a rozdrcení hroznů začíná fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (23-28°C), za použití technologií "delestage" (proléváním) a "remontage" (přečerpáváním) pro zvýšení extrakce aromatických a barvících látek ze slupek hroznů. Po 5-7 dnech macerace, kdy je dosaženo požadované hladiny zbytkového cukru, je proces fermentace zastaven ochlazením a filtrací vína, čímž se zachová jeho přirozená sladkost a svěžest. Před lahvováním víno zraje v tancích při teplotách blízkých nule.

Poznámky k degustaci: Barva světle rubínová. Intenzivní aroma malin a jahod doprovází lehký dotek bílého pepře. Chuť je svěží a elegantní, tóny granátového jablka a pepře se objímají v dlouhé, sladkokyselé dochuti.

Párování potravin: Perfektní se hodí k dezertům, dortům, ale i sýrům. Podávejte při teplotě 12-16 °C.

411,00 Kč