Vinařská oblast: Kakheti vinařská zóna
Odrůdové složení: Saperavi 60 %; Alexandrouli 20 %; Malbec 20 %
Zdroj hroznů: 50% vinice Kondoli, 50% ze severovýchodní Kakheti
Výtěžek: 8-10 tun na hektar
Druh vína: polosuchá červená
Analýza vína (orientační): alkohol 12%; Zbytkový cukr <9-15 g/l, titrační kyselost 5-7 g/l
Vinifikace: Hrozny Saperavi, Alexandrouli a Malbec se sklízejí ručně v nejvyšší zralosti. Po jemném pasírování a lisování klaretu následuje fermentace při kontrolované teplotě (28°C) v nerezových tancích za použití kultivovaných kvasinek. Když se obsah cukru v moštu sníží na požadovanou úroveň, kvašení se zastaví ochlazením a filtrací, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Docela neobvyklé složení tří odrůd: Alexandrouli, Saperavi a Malbec. Víno má sice nepatrný zbytkový cukr, ale má i hodně tělové a ovocné hmoty, což cukernatý tón docela dobře zjemňuje. Vyniká šťavnatost ostružin, vypeckovaných třešní, aronie a koření, lehce bylinné tóny. Závěr je lehce pepřový a čokoládový.
Párování potravin: S pečenou šunkou, klobásami, těstovinami. Podávejte při teplotě 16-18 °C.