Vinařská oblast: Kakheti vinařská zóna
Odrůdové složení: Rkatsiteli 40 %; zelená 40 %; Tsolikauri 20 %
Zdroj hroznů: 50 % vinic Kondoli, 50 % severovýchodní část Kakheti
Vinná réva: 8-12 tun na hektar
Druh vína: Polosuchá bílá
Analýza vína (orientační): alkohol 12%; Zbytkový cukr<9-14 g/l, titrační kyselost 4-7 g/l
Vinifikace: Hrozny odrůd Rkatsiteli, Green a Tsolikauri se sklízejí ručně, na vrcholu zralosti. Šetrně odstopkované hrozny se ochladí na 4-6°C a vylisují v pneumatickém lisu. Později vyčištěná šťáva začne kvasit v nerezových tancích při přísně kontrolované teplotě (15-18°C). Když množství cukru v kalech dosáhne požadované úrovně, fermentace se zastaví ochlazením a filtrací, aby se zachovala sladkost a svěžest vína. Víno se lahvuje zpravidla několik měsíců po sklizni.
Poznámky k degustaci: Světlá slámová barva se zelenkavým nádechem. Veselá, sladká vůně žlutého ovoce. Aroma profil se opakuje a harmonicky přechází do živé citrusové dochuti.
Párování potravin: Skvěle se hodí k zeleninovým pokrmům. Podávejte při teplotě 10-12 °C.