SAPERAVI-CABERNET - suché červené

Vinařská oblast: KAKHETI

Odrůdové složení: Saperavi 50 %; Cabernet Sauvignon 50 %

Zdroj hroznů: 100% vinice Kondoli

Hroznový letorost: 9-11 tun/hektar

Druh vína: Suchá červená

Analýza vína (orientační): Alc. 13,5 % obj.; Res. Cukr: <4 g/l; T/A: 5-6g/l

Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po měkkém odstopkování a drcení jsou dvě odrůdy fermentovány odděleně při kontrolované teplotě (23-28°C) v nerezových tancích za použití vybraných kmenů kvasinek. Po 8-10 dnech macerace je víno čisté a převedeno na jablečno-mléčnou fermentaci. 90 % zraje v nerezových tancích a 10 % ve francouzských dubových sudech po dobu 4 měsíců. Finální směs se vyrábí po 5 měsících. Procesu konkuruje minimální filtrace a stáčení.

Poznámky k degustaci: Sytě červená barva. Vůně ostružiny, černého rybízu a zralé třešně s trochou bylinných tónů. Chuť zralá, plná a koncentrovaná, na jazyku cítíme dotek černé třešně a sušených švestek. Závěr je dlouhý a komplexní podpořený pevnými třísloviny s dubovými tóny.

Párování potravin: Perfektní víno ke grilovanému masu, i různým sýrům. Podávejte při teplotě 16-18 °C.

210,00 Kč