Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: Saperavi 100%
Zdroj hroznů: 100% vinice Kondoli
Druh vína: Suchá červená
Analýza vína (orientační): Alc.13,5% obj .; Res. Cukr: <3 g/l; T/A: 5-6 g/l
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány ručně v optimální době zralosti. Po měkkém odkalování a drcení následuje fermentace při kontrolované teplotě (23-28 ° C) v nerezových tancích za použití vybraných kmenů kvasinek. Po 8-10 dnech macerace se víno stočí do čistého stavu, přenese se na jablečno-mléčné kvašení a zraje v nerezových tancích. Malá část vína zraje ve francouzských dubových sudech 3-4 měsíce, aby víno získalo extra rozměry a komplexnost odvozené z jemného dubu.
Poznámky k degustaci: Barva hluboká, tmavě červená. Dominantní jsou vůně zralé černé třešně a černého rybízu. Ukazuje chutě masité, šťavnaté ostružiny a přezrálé karneolské třešně s tóny sušené švestky. Dochuť je šťavnatá a kulatá, s pevnou a zralou tříslovinou na konci.
Párování potravin: Hodí se ke grilovaným a uzeným masům, také k sýrům. Podávejte při teplotě 16-18 °C.