Odrůda hroznů: Místní odrůdy červeného hroznu
Původ: Kakheti
Druh vína: Polosuché červené
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány ručně v optimální době zralosti. Po měkkém odstopkování probíhala fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (25-28°C). Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Víno je tradiční pro oblast Telavi v Kakheti. Je vyroben z místních červených hroznů převážně Saperavi, pěstovaných na obou březích řeky Alazani. Víno má tmavě rubínovou barvu s výraznou ostružinovou vůní. Lehký dotek sladkosti činí víno harmoničtějším, dodává mu příjemnou chuť.
Párování potravin: Skvěle se hodí k pikantním pokrmům. Podávejte při teplotě 14-16°C.