Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: Saperavi 100 %
Zdroj hroznů: 50 % z vinic Kondoli, zbytek v celém Kakheti
Hroznový letorost: 8-10 tun/hektar
Druh vína: polosladká červená
Analýza vína (orientační): Alc. 12 % obj.; Res. Cukr: 30-45g/l; T/A: 5,5-7g/l
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po jemném odstopkování a drcení následuje fermentace při kontrolované teplotě (28°C) v nerezových tancích. Víno bylo fermentováno pomocí kulturních kmenů kvasinek. Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Barva tmavě červená s fialovými odstíny. Dominantní vůně černého rybízu, ostružin a třešní. Chuť svěží a ovocná, stále plná.
Párování potravin: Perfektní se hodí k dezertům, nebo asijské kuchyni. Podávejte při teplotě 12-16 °C.