Vinařská oblast: vinařská oblast KAKHETI
Zdroj hroznů: 100% vinice Kondoli
Odrůdové složení: saperavi 100%
Hroznový letorost: 8-10 tun/hektar
Druh vína: polosladké růžové
Analýza vína (orientační): Alc. 12,5 % obj.; Res. Cukr: 38 g/l; T/A: 5,9 g/l
Vinifikace: Hrozny Saperavi jsou ručně sbírány v optimální zralosti v polovině září. Měkce zbavené stopek a rozdrcené jsou ochlazeny na 4°C a macerovány na slupce po dobu 8-10 hodin. Poté se šťáva scedí a usadí. Fermentace probíhala při kontrolované teplotě (15-18°C) v nerezových tancích za použití vybraných kmenů kvasinek. Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Světle růžová barva. Vůně granátového jablka se snoubí s broskví a malinou. Lehce nasládlá chuť je svěží a jemná, s příchutí červeného ovoce, melounu a kompotu z červených třešní.
Párování potravin: Skvěle se hodí k pokrmům z ryb, nebo uzenin. Ideální pro párování při letním grilování. Podávejte při teplotě 8-10 °C.