Vinařská oblast: Kakheti vinařská zóna
Odrůdové složení: zSaperavi 60 %; Alexandreuli 20 %; Malbec 20 %
Zdroj hroznů: 50% vinice Kondoli, 50% ze severovýchodní Kakheti
Výtěžek: 8-10 tun na hektar
Druh vína: polosuchá červená
Analýza vína (orientační): alkohol 12%; Zbytkový cukr <9-15 g/l, titrační kyselost 5-7 g/l
Vinifikace: Hrozny Saperavi, Alexandrouli a Malbec se sklízejí ručně v nejvyšší zralosti. Po jemném pasírování a lisování klaretu následuje fermentace při kontrolované teplotě (28°C) v nerezových tancích za použití kultivovaných kvasinek. Když se obsah cukru v moštu sníží na požadovanou úroveň, kvašení se zastaví ochlazením a filtrací, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Barva tmavě rubínová. Výrazné aroma červeného a černého ovoce. V chuti lehká sladkost, skvěle se snoubí s příchutí červeného ovoce a různých hroznových taninů.
Párování potravin: S pečenou šunkou, klobásami, těstovinami. Podávejte při teplotě 16-18 °C.