Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: Rkatsiteli 100%
Zdroj hroznů: 30 % Vinice Kondoli 70 %. ze severovýchodní Kakheti
Vinná réva: 8-11 tun/hektar
Druh vína: suchá bílá
Analýza vína (orientační): Alc. 13 % obj.; Res. Cukr:< 3 g/l; T/A: 5-6g/l
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Hrozny jemně odstopkované jsou šetrně rozdrceny a fermentovány na slupce po dobu 10-14 dní v souladu s tradicemi místního kachetského vinařství v nerezových tancích. Po ukončení fermentace je víno přemístěno do jiné nádrže k dalšímu zušlechtění. Víno mohlo zrát několik let a podle toho lahvovat.
Poznámky k degustaci: Barva světle jantarová až jantarová, se zlatými odlesky. Vůně ovocná s dominujícím jablkem a melounem. Chuť plná, se spoustou sušeného ovoce a mírnou svíravostí. Přetrvávající a kořenitá dochuť je podpořena pevnými a zralými třísloviny.
Párování potravin: Skvěle se hodí k pokrmům z kuřecího a vepřového masa. Podávejte při teplotě 10-12 °C.