KHVANCHKARA - polosladké červené

Vinařská oblast: Racha-Lechkhumi

Odrůdové složení: Alexandrouli 50%, Mujuretuli 50%

Zdroj hroznů: 100% mikrozóna Khvanchkar, pravý břeh řeky Rioni

Výtěžek: 8-10 tun na hektar

Druh vína: polosladká červená

Analýza vína (orientační): Alc. 11%; Ost. Cukr 30-45 g/l; Kyselost 5,5-6,5 g/l.

Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně na vrcholu zralosti. Po pečlivém odstopkování a rozdrcení hroznů začíná fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (23-28°C), za použití technologií "delestage" (prolévání) a "remontage" (přečerpávání) pro zvýšení extrakce aromatických a barvících látek ze slupek hroznů. Po 5-7 dnech macerace, kdy je dosaženo požadované hladiny zbytkového cukru, je proces fermentace zastaven ochlazením a filtrací vína, čímž se zachová jeho přirozená sladkost a svěžest. Před lahvováním víno zraje v tancích při teplotách blízkých nule.

Poznámky k degustaci: Barva světle rubínová. Převládají tóny malin a jahod, s lehkými tóny pražených mandlí. Chuť jahod je doprovázena tóny sušeného ovoce, granátového jablka a karamelu. Víno má zároveň dostatek živé kyselinky pro udržení příjemné svěžesti a harmonie chuti.

Párování potravin: S telecím masem nebo zvěřinou. Vhodné víno ke zrajícím sýrům, houbám i uzeninám. Podávejte při teplotě 16-18 °C.

497,00 Kč