Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: Saperavi 100 %
Zdroj hroznů: 100% specifická vinařská oblast Mukuzani, severní břeh řeky Alazani
Hroznový letorost: 8 tun/hektar
Druh vína: Suchá červená
Analýza vína (orientační): Alc. 13,5 % obj.; Res. Cukr <3 g/l; T/A 4,5-5,5g/l
Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně na vrcholu zralosti. Po pečlivém odstopkování a rozdrcení hroznů začíná fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (23-28°C), za použití technologií "delestage" (prolévání)
a "remontage" (přečerpávání)
pro zvýšení extrakce aromatických a barvících látek ze slupek hroznů. Po 12-15denní fermentaci se víno oddělí od sedimentu a přenese do 225litrových sudů z francouzského dubu, kde podstoupí mléčné kvašení a následné zrání po dobu 9-12 měsíců. Následně víno zraje v tancích a po stáčení do lahví při kontrolované teplotě a vlhkosti.
Poznámky k degustaci: Sytě červená barva. Víno se vyznačuje vůní černé třešně, hořké čokolády s nádechem vanilky a koření. Bohaté zralé ovoce zaplňující ústa na patře s tóny damsonu, následované robustními taniny a prodlouženým závěrem.