Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: Saperavi 100 %
Zdroj hroznů: 100% specifická vinařská oblast Mukuzani, severní břeh řeky Alazani
Hroznový letorost: 8 tun/hektar
Druh vína: Suchá červená
Analýza vína (orientační): Alc. 13,5 % obj.; Res. Cukr <3 g/l; T/A 4,5-5,5g/l
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po jemném odstopkování a drcení následuje fermentace při kontrolované teplotě (23-28°C) v nerezových tancích. Víno bylo fermentováno pomocí kulturních kmenů kvasinek. Po 12-15 dnech macerace bylo víno čisté a převedeno na jablečno-mléčnou fermentaci a 9-12 měsíců zrání v 225 l dubových sudech. Zrání pokračuje v nerezových tancích před procesem lahvování, doplněné zráním v lahvi při optimální teplotě před uvolněním.
Poznámky k degustaci: Sytě červená barva. Víno se vyznačuje vůní černé třešně, hořké čokolády s nádechem vanilky a koření. Bohaté zralé ovoce zaplňující ústa na patře s tóny damsonu, následované robustními taniny a prodlouženým závěrem.