NAPAREULI - suché červené

Vinařská oblast:  KACHETIE

Odrůdové složení: Saperavi 100 %

Zdroj hroznů: 100% pěstováno v mikrozóně Napareul, která se nachází na levém břehu řeky Alazani

Hroznový letorost: 8 tun/hektar

Druh vína: Suchá červená

Analýza vína (orientační): Alc. 13,5 %; Ost. Cukr <4 g/l; Kyselost 4,5-5,5 g/l

Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně na vrcholu zralosti. Po pečlivém odstopkování a rozdrcení hroznů začíná fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (23-28°C), za použití technologií "delestage" (prolévání) a "remontage" (přečerpávání) pro zvýšení extrakce aromatických a barvících látek ze slupek hroznů. Po 12-14 denní fermentaci (kvašení) se víno oddělí od sedimentu a přenese do 225l francouzských dubových sudů, kde podstoupí mléčné kvašení a následné zrání po dobu 9-12 měsíců. Následně víno zraje v tancích a následně lahvuje při kontrolované teplotě a vlhkosti.

Poznámky k degustaci: Barva granátového jablka. Nádherný buket s jahodovou a kořeněnou vůní a lehkými tóny vanilky. Chuť příjemně jemná bohatá na tóny ovoce a lékořice, dlouhá dochuť se sladkými taniny.

Párování potravin: S jehněčím a telecím masem. Podávejte při teplotě 16-18 °C.

310,00 Kč