Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: saperavi 100%
Zdroj hroznů: Pocházel z celého Kakheti
Druh vína: polosuchá červená
Analýza vína (orientační): Alc. 12 % Res. Cukr: 9-12g/l Celková kyselina: 5-7g/l
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po jemném odstopkování a drcení následuje fermentace při kontrolované teplotě (28°C) v nerezových tancích. Víno je fermentováno pomocí kulturních kmenů kvasinek. Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Intenzivní rubínová barva s fialovým odstínem. Cítíme zralé ostružiny a černý rybíz s tóny sušených švestek. Chuť mladá a plná, s hustým sladkým ovocem, ale s dobře vyváženým ostružinovým závěrem.
Párování potravin: S pečenou šunkou, klobásami, těstovinami. Podávejte při teplotě 16-18 °C.