PIROSMANI - polosuché červené

Vinařská oblast: KAKHETI

Odrůdové složení: saperavi 100%

Zdroj hroznů: Pocházel z celého Kakheti

Druh vína: polosuchá červená

Analýza vína (orientační): Alc. 12 % Res. Cukr: 9-12g/l Celková kyselina: 5-7g/l 

Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po jemném odstopkování a drcení následuje fermentace při kontrolované teplotě (28°C) v nerezových tancích. Víno je fermentováno pomocí kulturních kmenů kvasinek. Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína. 

Poznámky k degustaci: Intenzivní rubínová barva s fialovým odstínem. Cítíme zralé ostružiny a černý rybíz s tóny sušených švestek. Chuť mladá a plná, s hustým sladkým ovocem, ale s dobře vyváženým ostružinovým závěrem. 

Párování potravin: S pečenou šunkou, klobásami, těstovinami. Podávejte při teplotě 16-18 °C.

215,00 Kč