Vinařská oblast: vinařská oblast KAKHETI
Odrůdové složení: Rkatsiteli 100%
Zdroj hroznů: 50 % Vineyards Kondoli, 50 % Tsinandali AOC
Druh vína: Qvevri Amber suché
Analýza vína: Alc. 13 %; Res. Cukr <3 g/l; T/A 6g/l
Vinifikace: Hrozny Rkatsiteli jsou ručně sbírány v optimální zralosti ve druhé dekádě září. Po měkkém odstopkování bez drcení se hrozny přemístí do Qvevri k fermentaci. Proces trvá asi 3 týdny, poté následuje jablečno-mléčná fermentace. Později jsou Qvevri znovu naplněny, uzavřeny a ponechány na 6ti měsíční maceraci slupek. Na jaře se vyčeřené víno na několik měsíců převede do nerezových tanků a poté se stáčí do lahví.
Poznámky k degustaci: Světle jantarové víno s oranžovými tóny. Vůně je intenzivní, s vůní bílého ovoce a jemných bylinných chutí. Chuť je komplexní a minerální, zakončená bylinkovým aroma a svěžími tříslovinami.