Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: Rkatsiteli 100%
Vinná réva: 9-12 tun/hektar
Druh vína: suchá bílá
Analýza vína (orientační): Alc. 13,5 % obj.; Res. Cukr:< 3 g/l; T/A: 5,5 g/l
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Hrozny jemně odstopkované jsou ochlazeny na t 4-6°C a následně šetrně lisovány v pneumatickém lisu. Později začne usazená a čirá šťáva pomalu kvasit při přesně řízené teplotě (15-18°C) v nerezových tancích. Po dokončení fermentace je víno přemístěno do jiné nádrže pro další zjemnění. Víno je obvykle lahvováno několik měsíců po vinobraní.
Poznámky k degustaci: Světlá slámová barva. Vůně broskve a meruňky s květinovými tóny. Chuť lehká a svěží, téměř opakuje příslib vůně a dodává aroma žlutého ovoce podpořené živou kyselinkou a svěžím závěrem.
Párování potravin: Perfektní samostatně, jako aperitiv nebo s bílým masem a rybami. Podávejte při teplotě 10-12 °C.