Vinařská oblast: KAKHETI
Odrůdové složení: Rkatsiteli 90%. Mtsvane 10 %
Zdroj hroznů: 50 % Vinice Kondoli 50 %. Ze severovýchodní Kakheti
Vinná réva: 8-12 tun/hektar
Druh vína: Polosuchá bílá
Analýza vína (orientační): Alc. 12 % obj.; Res. Cukr: 9-12 g/l; T/A: 5,5-7 g/l
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Jemně odstopkované jsou ochlazeny na t 4-6 °C a následně šetrně lisovány v pneumatickém lisu. Později začne usazená a čirá šťáva pomalu kvasit při přesně řízené teplotě (15-18 °C) v nerezových tancích. Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Barva světlá sláma se zelenkavými odlesky. Přirozená sladkost dokonale vyrovnává kyselost, výsledkem je velkorysý závěr broskví a nektarinek.
Párování potravin: Skvěle se hodí k zeleninovým pokrmům. Podávejte při teplotě 10-12 °C.