TELAVURI - polosuché bílé víno

Vyprodáno

Odrůda hroznů: Místní odrůdy bílého hroznu

Původ: Kakheti

Druh vína: Polosuché bílé

Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po měkkém odstopkování probíhala fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (16-18°C). Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína. Toto víno je tradiční pro oblast Telavi v Kakheti. Vyrábí se z místních hroznů převážně Rkatsiteli, pěstovaných na obou březích řeky Alazani.

Poznámky k degustaci: Víno je světle slámové barvy. Lehký nádech sladkosti a kyselosti dodává vínu jemnou a zároveň svěží chuť.

Párování potravin: Skvěle se hodí k zeleninovým jídlům a salátům. Podávejte při 8-10°C.

142,00 Kč