Odrůda hroznů: Místní odrůdy bílého hroznu
Původ: Kakheti
Druh vína: Polosuché bílé
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po měkkém odstopkování probíhala fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (16-18°C). Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína. Toto víno je tradiční pro oblast Telavi v Kakheti. Vyrábí se z místních hroznů převážně Rkatsiteli, pěstovaných na obou březích řeky Alazani.
Poznámky k degustaci: Víno je světle slámové barvy. Lehký nádech sladkosti a kyselosti dodává vínu jemnou a zároveň svěží chuť.
Párování potravin: Skvěle se hodí k zeleninovým jídlům a salátům. Podávejte při 8-10°C.