Odrůda hroznů: Místní odrůdy bílého hroznu
Původ: Kakheti
Typ: Suchá - bílá
Vinifikace: Hrozny jsou ručně sbírány v optimální zralosti. Po měkkém odstopkování byly hrozny šetrně lisovány v pneumatickém lisu. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě (16-18°C) po dobu 3-4 týdnů. Toto víno je tradiční pro oblast Telavi v Kakheti. Vyrábí se z místních hroznů převážně Rkatsiteli, pěstovaných na pravém břehu řeky Alazani.
Poznámky k degustaci: Víno světle slámové barvy má jemné ovocné aroma a příjemnou chuť s osvěžujícím závěrem.
Párování potravin: Skvěle se hodí k tradičním pokrmům z jehněčího a telecího masa,
drůbeži a zeleninovým salátům. Podávejte při teplotě 8-12°C.