Odrůda hroznů: Místní odrůdy červeného hroznu
Původ: Kakheti
Druh vína: Polosladké červené
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány ručně v optimální zralosti. Po měkkém odstopkování probíhala fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (25-28°C). Když kvasící šťáva dosáhne optimální rovnováhy cukr/kyselost, fermentace se zastaví ochlazením, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína.
Poznámky k degustaci: Víno je tradiční pro oblast Telavi v Kakheti. Je vyroben z místních červených hroznů převážně Saperavi, pěstovaných na obou březích řeky Alazani. Víno je tmavě rubínové barvy s přetrvávající ovocnou vůní. Přírodní sladkost dodává vínu extra komplexnost a umožňuje dlouhý a vyvážený závěr.
Párování potravin: Skvěle se hodí k ovocným salátům,
koláčům nebo dortům, můžete také spárovat s asijským jídlem. Podávejte při teplotě: 12-14 °C.