Vinařská oblast: Kakheti, specifická zóna pro vinařství Tsinandli
Odrůda hroznů: 20% Mtsvane; , 80% Rkatsiteli
Výtěžek: 8 tun na hektar
Druh vína: suchá bílá
Analýza vína (orientační): alkohol 13,0 %; zbytkový cukr <3 g/l; titrační kyselost 5-6g/l
Vinifikace: V poslední dekádě září, na vrcholu zralosti, se hrozny sklízejí ručně. Po odstopkování se hrozny ochladí na 4-6°C, nechají se 8 hodin se slupkou a poté se jemně lisují v pneumatickém lisu. Později probíhá fermentace vyčištěné samotekoucí šťávy v nerezových tancích při přesně definované teplotě (15-18°C). Na konci kvašení se víno čistě otevře a přenese do jiné cisterny k dalšímu zrání. 30 % vína zraje ve francouzských dubových sudech. Víno je připraveno k lahvování v následujícím září sklizňového roku.
Poznámky k degustaci: Barva jiskřivě nažloutlá. Intenzivní a elegantní bylinkové aroma dokonale doplňují tóny tropického ovoce. Chuť plná a komplexní, zpočátku zaujme vůní tropického ovoce a banánů, které jsou dobře vyvážené s bohatým, máslovým závěrem s tóny toastového dubu.
Párování potravin: Perfektní samostatně, jako aperitiv nebo s bílým masem a rybami. Podávejte při teplotě 10-12 °C.