Vinařská oblast: Specifická zóna Tvish vinařství
Odrůdové složení: Tsolikauri 100%
Zdroj hroznů: 100% Tvish specifická vinařská zóna
Výtěžek: 8 tun na hektar
Druh vína: Polosladká bílá
Analýza vína (orientační): alkohol 11%; zbytkový cukr 30-45 g/l; titrační kyselost 6-7,5g/l.
Vinifikace: Koncem října a začátkem listopadu se hrozny v nejvyšší zralosti sklízejí ručně. Po vyjmutí klaretu se hrozny ochladí na 4-6°C a šetrně lisují v pneumatickém lisu. Později je vyčištěná samotekoucí šťáva fermentována v nerezových tancích při přesně definované teplotě (15°C). Když zbytkový cukr a kyselost v kalech dosáhnou optimální úrovně, kvašení se zastaví ochlazením a následnou filtrací, čímž se zachová přirozená sladkost a svěžest vína. Poté, před lahvováním, je víno uchováváno v izotermických nádržích ochlazených na 0°C.
Poznámky k degustaci: Světlá slámová barva se zelenkavým nádechem. Vůně prosycená vůní melounu, ananasu a polních květin. Chuť plná citrusů, melounu a hrušek a dlouhou květinovou dochutí.
Párování potravin: Skvěle se hodí k chuťově výraznějším jídlům, nebo jen tak samotné. Podávejte při teplotě 8-10 °C.